Info CSN Kåren Sånger

Och Homer sade:
“Trying is the first step towards failure”, varpå han försökte skära sin stek.
Kniven slant, och hans poäng var glasklar.

-DaLols BibEl: Homers Visdomsord 13:37

Förord

Rookien gör klokast i att omgående läsa och begrunda innehållet i detta häfte till ett lyckligt studentliv.

Sången är utan tvivel det främsta kännetecknet för en studentikos miljö. Men vilken sång skall man ha till ölen, vinet eller punschen?

Information

DALO är studentföreningen som tar hand om rookieperioden för de tre datainriktade programmen på skolan och drivs helt ideellt av studenter från de tre programmen.

Som ny på högskolan och på rookieperioden blir det svårt att hålla koll på allt som händer. Rookiecrew rekommenderar att du går med i grupperna som rekommenderades i välkomstbrevet och följer DALO på sociala medier.

Med detta kommer ni enkelt kunna hitta era program kamrater, be om hjälp och vi kommer kunna informera er på ett smidigt sätt.

ROOKIEN SKALL:

Rookien skall icke:

En n0lla är en student som har 0HP!

CSN

Du måste klara 37HP (62.5%)
för att få fortsatt CSN första året.
Andra året så behöver du 45HP (75%).

Du får cirka 11 000kr varav 3 300kr är bidrag och resten är lån. Beloppet kan variera beroende på om du tar tilläggslån eller har en “hög” inkomst.

Du kan se utbetalningsdatum på “mina sidor” på csn.se

I januari är det en större summa och i maj är det en lägre summa!

Om något problem uppstår så kan man ringa till CSN:
Telefon: 0771-276 000
Måndag -> Fredag 9.00-15.00

Glöm ej att lämna in studieförsäkran!

Kåren

Kåren är studenternas Mekka. Det är på Kåren du dagligen kommer köpa den legendariska baguetten.

Det är på Kåren du kommer hångla med ditt framtida ex.

Det är på Kåren du kommer bli alldeles för full, och ha alldeles för kul.

Betala kårmedlemskap.

Du tjänar igen det på ca 3 Kårfester, 10 kaffe, 10 baguetter (dina två första veckor) och ser till att Kåren kan ha bättre fester.

DALO är föreningen som har lett Kårartoppen de senaste 7 åren. (Ettan förlora tvåan vann?)

Kåren har dock inte vart öppen under coroan så lite oklart vad exakt som gäller nu…

“N0llan som kårar belönas rikligt.”

Sånger

“Sjung hellre högt än bra”

Nationalsången Rida get Bolaget Feta fransyskor Jag ska festa JASen Strejk på Pripps Öl, öl, öl i glas Lambo Tacksång för spex Kalmarevisan Porthos visa Blå förgätimej Brännvin filibombombom Capsvisan Halle Luta Idas sittningsvisa Jag har aldrig vart på snusen JAS-hymn Måsen Rekursionsvisa Siffervisan Studielånet The basic song

Nationalsången

Melodi: Du gamla, Du fria

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord Du tysta, Du glädjerika sköna! Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord, 𝄆 Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna. 𝄇

Du tronar på minnen från fornstora da’r, då ärat Ditt namn flög över jorden. Jag vet att Du är och Du blir vad Du var. 𝄆 Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden. 𝄇

Rida get

DALOs “föreningslåt”

Riida Rida Get En glad analfabet Leeva Leva Liivet Ute på Savannen!

Bolaget

Melodi: Du käre lille snickerbo'

Till Bolaget så ränner jag och bankar på dess port! Jag vill ha nått som bränner bra och gör mej skitfull fort! Expediten sa goda’ hur gammal kan min herre va? Har du nått leg ditt fula dräää-gg? Kooo-m hit igen när du fått skägg!

Meee-n detta var ju inte bra, jag vill bli full ikväll. IGEN! Då plötsligt en idé jag fick, dom har ju sprit på Shell. OK! Många flaskor stod där på rad så nu kan jag bli full och glad Den röda drycken åkte neee-r… Nuuu- kan jag inte se nå’ mer!

Feta fransyskor

Melodi: Militärmarsch av Schubert

Alla Feta fransyskor som svettas om fötterna. De trampar druvor som sedan ska jäsas till vin. Transpirationen viktig é, ty den ge’ fin bouquet. Vårtor och svampar följer me’ men vad gör väl de’? För… Vi vill ha vin, vill ha vin, vill ha mera vin, även om följderna blir att vi må lida pin. Tjejer Flaskan och glaset gått i sin. Killar Hit med vin, mera vin! Tjejer Tror ni att vi är fyllesvin? Killar JA! FAST STÖRRE!!

Jag ska festa

Melodi: Bamse

Jag ska festa, ta det lugnt med spriten. Ha det roligt utan att va´ full. Inte krypa runt med festeliten. Ta det sansat för min egen skull.

Ref: Först en öl i torra stupen, efter det så kommer supen, i med vinet, ner med punschen, sist en groggbuffé.

Jag är skitfull, däckar först av alla, missar festen, Men va gör väl det. Blandar hejdlöst öl och gammal filmjölk. Kastat upp på bordsdamen brevé.

Ref: Först en öl…

Spyan rinner ner för n0lleslipsen. Raviolin torkar i mitt hår. Vem har lagt mig här på matsalsbordet. Vems är gaffeln i mitt högra lår!

JASen

Melodi: Måsen

Sjungs som svar när M.A.C.H. har sjungit JAS-hymnen

Och Jasen styrde mot Västerbron men styrsystemet var trasigt. Piloten ut sköt sig med kanon för planet vingla så knasigt. Han ville uppåt han ville mer, men planet svarte han ville ner. Mot alla jon, på Västerbron.

Strejk på Pripps

Melodi: I natt jag drömde

I natt jag drömde något som, jag aldrig drömt förut. Jag drömde det var strejk på Pripps och alla ölen var slut. Jag drömde om en jättesal där ölen stod på rad. Jag drack sådär ett tusental och reste mig och sa:

ARMEN I VINKEL BLICKEN I SKYN SÅ VAR DET MENAT WHISKY OCH RENAT VÅRT MÅL: ALKOHOL FÖR DEN SOM TÅL! SKÅL!

Man säger endast skål om man tänker dricka

Öl, öl, öl i glas

Melodi: Row, row, row your boat

Öl, öl, öl i glas eller i butelj Skummande, skummande, skummande, skummande ta en klunk o svälj!

Lambo

TODO: Skriv en fet info låda

Resten Sätt nu glaset till din mun! Tjo-fa-de-rittan lambo! Och drick ur, din fylle-fylle hund Tjo-fa-de-rittan lambo! Se, hur dropparna i glaset rinner ner i fylle-aset. Lambo-Hej! Lambo-Hej! Tjo-fa-de-rittan lambo!

Fyllehund Jag nu glaset druckit har! Resten Tjo-fa-de-rittan lambo! Fyllehund Ej en droppe finnes kvar! Resten Tjo-fa-de-rittan lambo! Fyllehund Som bevis jag nu skall vända glaset på dess rätta ända. Resten Lambo-Hej! Lanbo-Hej! Tjo-fa-de-rittan lambo! Ja han kunde konsten att att va en riktig fylle-fylle hund!

Tacksång för spex

Denna sjunger man efter att någon har genomfört ett spex på
t.ex. en sittning. Ersätt [XX] med rätt pronomen eller namn

Alla Det där det gjorde [XX] fan så bra (hej!) En skål uti botten för [XX] nu vi tar! Hugg i och dra, hej! Hugg i och dra, hej! En skål uti botten för [XX] nu vi tar! Och alla så dricker vi nu [XX] till! [XX] Och [XX] säger inte nej därtill! Alla För det var i vår ungdoms fagraste vår, vi drack varandra till och vi sade gutååår!

Kalmarevisan

Melodi:

Ledare 𝄆 För uti Kalmare Stad Alla ja där finns inge kvast 𝄇 Alla förrän lördagen.

Ref: Ledare Hej Dick. Alla Hej Dack. Ledare Jag slog i. Alla Och vi drack. Ledare Hej dickom dickom dack. Alla Hej dickom dickom dack. Alla För uti Kalmar stad finns det ingen kvast förrän lördagen.

Ledare 𝄆 När som bonden kommer hem, Alla kommer bondekvinnan ut 𝄇 Alla och är stor i sin trut. Ref: Hej Dick…

Ledare 𝄆 Vart är pengarna du fått? Alla Jo dom har jag supit opp! 𝄇 Alla Uppå Kalmare slot. Ref: Hej Dick…

Ledare 𝄆 Jag skall mäla dig an, Alla för vår kronbefallningsman 𝄇 Alla Och du skall få skam Ref: Hej Dick…

Ledare 𝄆 Kronbefallningsmannen vår, Alla satt på krogen igår 𝄇 Alla Och var full som ett får Ref: Hej Dick…

Ledare 𝄆 Va’ ska’ bonnen ha te’ mat? Alla Sura sillar och potat 𝄇 Alla Det blir sillsallad. Ref: Hej Dick…

Ledare 𝄆 Var är din labbrapport? Alla Jo, den har jag supit bort 𝄇 Alla För den var för kort. Ref: Hej Dick…

Ledare 𝄆 När jag ser en teknolog Alla Tar jag fram min motorsåg 𝄇 Alla Och han blir så låg Ref: Hej Dick…

Porthos visa

Melodi: You Can't Get A Man With A Gun

Jag vill börja Gasqua, var faan är min flaska, vem i helvete stal min butelj? Skall törsten mig tvinga en TT börja svinga, men för faan bara blunda och svälj.

Vilken smörja, får jag spörja, vem för faan tror att jag är en älg?

Till England vi rider och sedan vad det lider träffar vi välan på någon pub. Där skall vi phæsta, blott dricka av det bästa, utav Whisky och Portvin, jag tänker gå hårt in för att pröva på rubb och stubb! rubb o stubb, rubb o stubb, rubb o stubb, rubbo!

Blå förgätimej

Sjungs efter sittning för att tacka personal

Hur gärna ville jag ej vara en liten blå förgätmigej, en liten blå förgätmigej. Då skulle jag för dig förklara, hur innerligt jag älskar dej, och dej, och dej, …

Brännvin filibombombom

Melodi: Ritsch ratsch, filibombombom

Brännvin filibombombom är en gudadryck för en törstig gom! Brännvin filibombombom är potatisblom filibom

Capsvisan

Melodi: I natt jag drömde

Idag jag capsade en stund som jag aldrig gjort förut. Jag reste mig till slut och sa efter en tusen flak var slut: Det finns inga kapsyler kvar, ej en enda kan jag se. Nu ska jag gå och spy en stund, helt vingelig och sne. Armen i vinkel, båge mot knät, så var det menat, capsa på renat, vårt mål: alkohol, capsa i mitten SKÅL!

Halle Luta

Melodi: Halleluja

Jag minns knappt hur jag tog mig hem Klockan var minst kvart i fem När jag stod utanför min egen våning Jag lyfte upp min nyckelring Och haja nästan ingenting När dörren öppnas står min hall och lutar

𝄆 Hallen luta, hallen luta 𝄇

Jag minns knappt julen nittitre Min bror var där och syster mé Å snyggingen i rött satt alldles brevé Vi drack vår glögg och pratade Min dejt blev trött och schappade Så jag fick mera tid för hen den röde

𝄆 Hen i luva, hen i luva 𝄇

Fredagar har mer att ge Än räkor snask och en TV En kan ju hyra film och DVD Å vill en ha något riktigt bra Så kan en faktiskt bara ta En film som vunnit Oscar åt en Berry

𝄆 Halle Berry, Halle Berry 𝄇

Idas sittningsvisa

Melodi: Idas sommarvisa

Du ska inte tro det blir sittning, ifall inte nån sätter fart på toast och gör lite groggar, då kommer känslorna snart. Jag gör så att vinet blommar, jag gör hela sittningen lila, och nu så har festen kommit, för jag har just tagit bort Phös.

Jag gör mycket öl i stopen, så där så det hoppar och far. Jag gör fullt med skratt som flyger och hån som Generalen tar. Jag gör glasen rena på borden och små nubbar här och där. Jag gör himlen vacker om kvällen, för jag gör den alldeles gul.

Och vodka det gör jag åt barna, för det tycker jag dom kan få, och andra små roliga saker som passar när barnen ska gå. Och jag gör så roliga ställen, där studenten kan springa omkring, då blir studenten fulla och buskarna blir fulla med sorg.

Jag har aldrig vart på snusen

Melodi: O hur saligt att få vandra

Jag har aldrig varit på snusen Aldrig rökat en cigarr, halleluja! Mina dygder äro tusen, Inga syndiga laster jag har.

Jag har aldrig sett nått naket, Inte ens ett nyfött barn, halleluja! Mina blickar går mot taket, Därmed undgår jag frestarens garn.

Halleluja…

Bacchus spelar på gitarren, Satan spelar på sitt handklaver. Alla djävlar dansar tango Säg vad kan man önska sig mer?

Jo, att alla bäckar vore brännvin, SVARTÅN full av bayerskt öl, Konjak i varenda rännsten, Och punsch i varendaste pöl, mera öl!

Mera öl…

JAS-hymn

Melodi: Nu grönskar det

M.A.C.H.s “föreningslåt”

För vi har världens bästa plan med mängder av bomber och speed. Kom med, kom med på två machs färd i våran bistra tid. Vart plan är byggt som utav stål till bredden fyllt med elektronik. Det väldigt mycket G-kraft tål nej, ingen är Jasen lik.

Den flyger högt, den flyger lågt, den flyger snabbt och fort. Den flyger rätt, den flyger lätt, den flyger heltenkelt som smort. Den landar kanske ej så bra men vad sjuttsingen gör väl de’? Den kan ju flyga från en ryss och svänga i sju-åtta G.

Sverige har en gammal tradition att bygga flygplan av klass. Vi Tunnvis plan Lanserat har så sJas, Drak iväg och försVigg! Vi är så bra, så hejdans bäst, ingen kan våra flygplan slå när vi kommer svepande över er med full last och EBK.

Måsen

Melodi: Vid lindens fot (Månvisa)

Det satt en mås på en klyvarbom och tom i krävan var kräket. Och tungan lådde vid skepparns gom, där skutan låg uti blecket. “Jag vill ha sill!” hördes måsen rope och skepparn svarte: “Jag vill ha OP! Om blott jag får, om blott jag får.”

Nu lyfter måsen från klybarbom, och vinden spelar i tågen. Och OP:n svalkat har skepparns gom, jag önskar blott att jag såg’en. Så nöjd och lycklig den arme saten, han sätter storsegel den krabaten. Till sjöss han far, och Halvan tar.

Nu månen vandrar sin tysta ban och tittar in genom rutan. Då tänker jag att på ljusan dag då kan jag klara mig utan. Då kan jag klara mig utan måne, men utan renat och utan skåne, det vete fan, det vete fan.

Den mås som satt på en klyvarbom, den är nu död och begraven, och skepparn som drack en flaska rom, han har nu drunknat i haven. Så kan det gå om man fått för mycket, om man för brännvin har fattat tycke. Vi som har kvar, vi resten tar.

Rekursionsvisa

Melodi: Bjällerklang

Rekursion, rekursion, det är bra att ha. Men utan basfall fastnar man i en oändlig loop av…

Siffervisan

Melodi: Ritch-ratch

1 2 75 6 7 75 6 7 75 6 7 3 2 75 6 1 43 7 1 92 103 102 101 105 6 19 47 19 18 17 16 15 14 13 11 16 17 18 19 13 55!

1 2 75 6 7 75 6 7 75 6 7 1 2 75 6 7 75 6 7 73 107 103 102 107 6 19 27 17 18 16 15 13 19 18 17 19 16 15 11 8 47!

Studielånet

Melodi: Hej tomtegubbar

𝄆 Mitt lilla lån det räcker inte, det går till öl och till brännvin! 𝄇 Till öl och brännvin går lånet åt och till små flickor emellanåt. Mitt lilla lån det räcker inte, det går till öl och till brännvin.

The basic song

Melodi: Mors lilla Olle

10 LET oss nu fatta i våra glas 20 INPUT en klunk utav det som där has 30 IF du fått nog THEN till 50 min vän 40 ELSE GOTO-baka till 10 igen 50 END